Ugrás a fő tartalomra
European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations
Az egészségügyi vészhelyzetek, például a koronavírus világjárvány elleni küzdelem

szolidaritás révén

Kritikus állapotú betegek szállítása egyik országból a másikba. Lélegeztetőgépek, sebészeti maszkok és egészségügyi személyzet biztosítása a rászoruló kórházak számára. A hirtelen lezárt határok miatt külföldön rekedt emberek százainak hazajuttatása.

Ez csak néhány azon nagy kihívások közül, amelyekkel számos ország szembesült a koronavírus világjárvány kitörését követően.

Az európai országok a brüsszeli székhelyű Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központ (ERCC) támogatásával, rendkívüli szolidaritási erőfeszítéssel reagáltak erre a példátlan válságra.

Ezek a történetek azokról a hihetetlenül elkötelezett polgári védelmi tisztviselőkről szólnak, akik más európai országokban élő embereknek segítettek, valamint az ERCC-nél dolgozó munkatársaikról, akik Brüsszelből koordinálták ezeket a szolidaritási erőfeszítéseket.

Ismerje meg, hogyan védjük meg együtt Európát!

EU helps Spain bring EU citizens home

Az EU segít Spanyolországnak az uniós polgárok hazahozatalában

Uniós polgárok százai nem tudtak hazatérni a koronavírus világjárvány kitörését követő azonnali határzárak miatt. Bibiana Andujar spanyol polgári védelmi koordinátor és Alfonso Lozano, az EU polgári védelmi tisztviselője éjjel-nappal azon dolgozott, hogy hazajuttassa őket.

Providing North Macedonia with protective equipment against COVID-19

Észak-Macedónia COVID-19 elleni védőfelszereléseket kap

Észak-Macedóniának nagy szüksége volt egyéni védőeszközökre a COVID-19 fertőzések terjedésének megfékezése érdekében. Roman Francl uniós polgári védelmi tisztviselő Iva Brejzova polgári védelmi koordinátorral együtt gondoskodott arról, hogy a Csehországból érkező segítség a lehető leggyorsabban eljusson az országba.

Egészségügyi vészhelyzet esetén segít az EU

Toolkit

Ez a kampány a különböző uniós országok helyi polgári védelmi dolgozóinak és az uniós Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központ (ERCC) munkatársainak együttműködésére hívja fel a figyelmet.

A kampány célja, hogy a hihetetlen elhivatottsággal rendelkező polgári védelmi tisztviselők és válsághelyzetben dolgozók koronavírus világjárványhoz kapcsolódó történeteinek megosztásával népszerűsítse az ERCC azon kulcsfontosságú szerepét, amelyet az egészségügyi válsághelyzetek és más katasztrófák kezelésében játszott az uniós országok szolidaritási erőfeszítéseinek összehangolása révén.

Tudjon meg többet